Kilis Otobüs Bileti

Kilis Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Türkiye'nin Akdeniz sahasında bulunan vilayet merkezidir. Bağcılık ve zeytincilik epey bir gelişmiş olan vilayet de kırsal alanlardaki geçim kaynağı tarımdır.

Belde mühim tarihsel geçmişe sahiptir. Halep krallığı, Hitit imparatorluğu, İngilizler, Selefkiler ve Fransızların egemenliği altına girdikten sonra memleketimiz Cumhuriyeti Gaziantep ilinin ilçesi olmuş.

Kilis'i Ziyaret Etmek İçin En önemli 5 Sebep

Gezilip görülmesi o kadar çok tarihi bölgesi vardır ki uzun bir süre orda kalmak isteyebilirsiniz.

  • Ravanda Kalesi
  • Salih Ağa Kasteli
  • İpşir Paşa Kasteli
  • Fellah Kasteli
  • Kurdağa Kasteli

Kilis'e Nasıl Gidilir?

Şehre ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır. En yakın havaalanı ise Gaziantep'tedir ve 40 Km uzaklıkta yer almaktadır.

Kilis'te Ulaşım Nasıldır?

Kilis'te şehir içi ulaşım halk otobüsü, dolmuş ve taksiyle kolaylıkla sağlanmaktadır.

Kilis'te Gezilecek Yerler

Tarihin bir çok zamanına şahitlik yapmış olan bu şehirde gezilebilecek bir çok yer vardır.

  • Kurdağa Kasteli
    ön yüzü düzgün kesme taş, geri tarafı moloz taşlarla örülmüştür. Kurdağa Kasteli'nin önünde kemerli bir niş ile ayna taşının iki kısmından maşrapa koymaya yarayan iki sivri kemerli niş daha vardır. İkinci bir su deposu, hayvanların kullanmak için hazırlanmış ayrı bir teknesi (yalak) de olan yapıya sonradan 3 yandan açık kemerli ve üzeri kubbe ile örtülmüş olarak sunuma eklenmiştir.

  • Ravanda Kalesi
    Ravanda Kalesi, Kilis ilimizin 24 km kuzeybatısında bulunur ve Polateli ilçesine bağlı Belenözü (Ravandan) Beldesi sınırları içerisinde yer alır. Kale, dağın sivri tepesi oyulmak şekli ile yapılırdı.

  • Eski Hamam
    Meşhetlik Mahallesi Eski Hamam Sokağı'nda bulunan bu hamamı buyruk Kasım oğlu buyruk Canbolad yaptırmıştır.

Kilis'te Ne Yenir? Hangi Yemek Meşhurdur?

Şıhılmahşi, Kilis Tava, Tava Katmeri, Kilis Kebabı, Oruk Kebabı, Gün Pekmezi, Haytayla, Peynirli İrmik Helvası, çürütme, Kübbülmüşviyye, Bastırma, Miyoma Helvası, Ekşili Malhıta, Katmer, Gerebiç, Keşkek, Muşagerli Dolma, Mercimek Köftesi, Sucuk Hapısası, öcce (Mücver), Kırk Semsek, Kilis Ezmesi, Teşrübe, Künefe, Anasonlu Kahke, Burma Tatlısı, Züngül, Bulamaç, Oruk, Lebeniye, Kelle Paça, Kölük Aşı, Kilis İç Katması, Meğlube, Elanazik, Bıkbıkiye, Silkme, Tene Katması (Karma Katma), Ekşili Yahni Ekmek Aşı.


Kilis'in Tarihi Mekanları

Kili Müzesi (Neşet Efendi Konağı), çalık Camisi, Ulu Cami, Akcurun Camisi, Alacalı Cami, Ali çavuş Camisi, Kadızade Medresesi, Şeyh Süveden Camisi (Hacı özbek Camisi), Pirlioğlu Camisi, Murtaza Ağa Camisi, Ravanda Kalesi, Küre Medrese, Akıncı Konağı, Oylum Höyük, Mehmet Paşa Camisi Minaresi, Canbolad Paşa (Tekke Camii) Külliyesi, Hindioğlu Camisi, Şeyh Hilal Camisi (Şeyh Ahmet Camisi), Tabakhane Camisi, Kadı Camisi (Kara Kadı Camisi), Şeyh Camisi Minaresi, Helvacıoğlu Camii, ömer Ağa Medresesi, Hasan Attar Camisi, Cüneyne Camisi, Şeyh Şemün Medresesi, Muallak Camisi (Hasan Bey Camisi), Zeytinli Camisi, Servili Medrese, Şeyh Ayvad Medresesi, Hacı Derviş Camisi, Şeyh Süleyman Camisi ( Şeyhler Camisi), Tekke Camisi (Tekye Camisi).

Kilis İçin önemli Telefon Numaraları

  • Büyük Şehir Belediyesi : 0 348 813 10 12
  • Devlet Hastanesi : 0 348 813 10 10
  • Vali : 0 348 813 10 12

Kilis Otogarları

Kilis Otogarı
bus
ba-favicon-white