Aşkale Otobüs Bileti
Aşkale Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Bulunduğu konum itibariyle birçok yolun kesişim noktasında olan Aşkale ilçesi 1923 yılında Erzurum iline bağlanmıştır. Tarihi ipek yolunun üzerinde olan bu ilçede aynı zamanda demir yolu da vardır. Birçok il merkezinde otobüs bileti alarak gidilebilir.
1939 yılında hizmete açılmıştır. Erzurum il merkezi ile arasında 52 km vardır. Ermeniler tarafından büyük sıkıntılar yaşatılan Aşkale halkını kazım Karabekir komutasındaki ordumuz kurtarır ve Ermenileri yöreden atılmasını sağlarlar.
Karasal iklimin hüküm sürdüğü bu ilçe dağlık bir bölgededir. Kışlar uzun ve soğuk geçer. Ayrıca birinci deprem bölgesinde yer alan ilçe de tarihi yerler pek kalmamıştır. son depremi de 2004 yılında yaşamışlardır.
Yer altı kaynakları bakımından zengin olan bölgede bol miktarda linyit ve krom yatakları bulunmaktadır.
Aşkale Otobüs Biletini Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Aşkale bilet aldığınızda soğuk ama insanlarının ısıttığı bir ilçeye gittiğinizi bilmeniz gerekir. Ayrıca gezip görülebilecek yer açısından da oldukça zengin olduğu da bilinmelidir.
Aşkale'yi Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep
- Aşkale kalesini görmek
- Cinis höyüklerini görmek
- Kesme taşlardan yapılan evrenli kümbetini görmek
- Kop şehitler abidesini ziyaret etmek
- Antik döneme ait şehir kalıntıları olan Ziravank harabelerini görmek
Aşkale de Gezilecek Yerler
Birçok milletin istilasına uğrayan ve 35 kez el değiştiren Aşkale ilçesinin tarihi çok eski olmasına rağmen, istilalar ve 1. Deprem kuşağı üzerinde olması nedeniyle günümüze çok fazla eser kalmamıştır. Yakın tarihin izlerinin bulunduğu kop şehitler abidesi Türk halkının ziyaret etmesi gereken önemli bir yerdir.
İlk yerleşim yerinin tunç çağına dayandığı söylenen Cinis höyüğü, yöredekilerin ilk yerleşim yeri olan Aşkale kalesi, kesme taşlardan yapılmış evrenli kümbeti, Ağveyis hanı, Bizansların yaptırdığı Hacıbekir kervansarayı, antik döneme ait şehir kalıntıları olan Ziravank harabeleri gezilecek yerler arasındadır.
Aşkale'de Ne Yenir? Neleri Meşhur?
Aşkale ilçesine gitmişken yöresel lezzetlerden tatmak isterseniz özellikle çağ kebabını yemeniz gerekir. Den çorbası ve mantı türlerinden olan Hıngel de meşhur yemek çeşitlerindendir.
Aşkale Otogarları
Tüm Aşkale Otobüs Firmaları
Aşkale Otobüs Seferleri
- Diyarbakır - Aşkale Otobüs Bileti 700,00 TL
- Şırnak - Aşkale Otobüs Bileti 850,00 TL
- Ağrı - Aşkale Otobüs Bileti 250,00 TL
- Siverek - Aşkale Otobüs Bileti 800,00 TL
- İstanbul - Aşkale Otobüs Bileti 500,00 TL
- Şanlıurfa - Aşkale Otobüs Bileti 1.000,00 TL