Hizan Otobüs Bileti

Hizan Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Hizan içesi Bitlis ilçemize bağlıdır. Bitlis şehir merkezi ile arasında 54 km vardır ve 1 saat 30 dakika kadar mesafe süresi vardır.

Bitlis ile tarihçesi açısında zengin ve engin tarihe sahip bir şehirdir. Urartu, Pers, Roma, Bizans dönemi krallıklarına ev sahipliği yaptıktan sonra, 11. Yüzyıldan itibaren ise Türklerin yerleşim yeri olmaya başlamıştır.

1071 yılında Türklerin Anadolu'ya girişinden itibaren de çeşitli Türk Beyliklerinin dikkatini çekip yerleşim olmuş, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşuna kadar bu şekilde devam etmiştir.

Bitlis ili Osmanlı sınırlarına içine Yavuz Sultan Selim döneminde 1514 yılında katılmıştır. Bitlis'in şehir sınırları Osmanlı döneminden günümüze kadar herhangi bir değişiklik yaşamamıştır.

Bu tarihi değişim ve yerleşim sürecinde doğal olarak Hizan ilçemizde nasibini almıştır.

Hizan Otobüs Biletini Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

öncelikle tarihin derin izlerini taşıyan bir şehrin ilçesiyle tanışacağınızı unutmamalısınız. Hizan biletaldığınızda tarihin derinliklerine yolculuk yapacağınızı unutmayın.

Eğer tarih kokan eserlere merakınız ve ilginiz varsa kesinlikle bu ilçeye uğramalı ve bu eserleri görmelisiniz.

Hizan ilçesi bulunduğu bölge itibari ile yüzeyi dağlık alanlarla çevrilidir. Geçim kaynağı ise hayvancılıktır.

Hizan'ı Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep

1-Bitlis'e bağlı bu şehirde doğu Anadolu kültürünü, yaşama fırsatı bulabilirsiniz.

2-Bitlis'in en eski ve en şirin illerinden biridir.

3-Geçmişten günümüze uzanan medeniyetlerin izlerine rastlayabilmek adına uğramanız gereken şehirlerden biridir. Tarihten kalan eserler, yapılar, anıtlar, ilginizi çekebilir.

4-Osmanlı döneminden kalma medrese, camii, külliye, hamam gibi eserleri halen dimdik ayaktadır ve sizleri bekliyor.

5-Türkiye içinde gezi turları yapıyorsanız Bitlis-Hizan'a da uğrayıp buradaki güzel yaşamları, tarihi izleri, bölgesel lezzetleri,sıcak insanları anı defterinize kayıt etmelisiniz.

Hizan'da Gezilecek Yerler

Bitlis tarihinden ötürü bulunduğu bölgenin kültür ve sanat merkezi halindedir. Hizan Bölgesinde ise Molla Badi köprüsü, Bitlis Medresesi ve Hizan Camii gezilebilecek yerler ve eserler arasındadır.

Hizan Camii'ni ise kıyamete kadar yıkılmayacağı ve ayakta duracağı bilgisi yer alır. Hizan ilçemize kısa mesafe uzaklıkta olan doğal güzellikler, tarihi eserler ve yerler gezilebilir.

Hizan'da Ne Yenir? Neleri Meşhur?

Bitlis, zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Her damağa hitap edebilecek lezzetlere mutfağında yer açmıştır.

Hizan biletialıp, gittiğinizde acıktığınızı oradaki lezzetlerle hissedeceksiniz.

Hizan mutfağında ise; içli köfte, halim, gebol, çireş, büryan kebabı, çoti aşı, gibi uzayıp giden lezzet listesi vardır.

Hizan Otogarları

Hizan Kalkışlı Otobüs Seferi Düzenlenen Şehirler

bus
ba-favicon-white