Sabiha Gökçen Havalimanı Uçak Bileti
18co
açık
27 Mayıs 23:40
Havaalanı | IATA |
ICAO |
---|---|---|
Sabiha Gökçen Havalimanı | SAW | LTFJ |
İstanbul Anadolu Hakkında Blog Yazıları
-
İstanbul’da Yer Alan Önemli Hanlar I İnfografik
Bizans’tan Osmanlı’ya tarihin her döneminde ticaretin oldukça canlı olduğu, tüccarların dinlenip insanların alışveriş yaptığı konaklama merkezlerine han denilmektedir. İnşa şekilleri genel olarak iki veya üç katlı olarak ayarlanmıştır. Anadolu’nun neredeyse her şehrinde yer alan hanlar oldukça kullanışlı ve kıymet verilen yapılardır. Çoğunlukla tarihi yarımada da ve Kapalıçarşı civarında yer alan hanlar şu an oldukça farklı …
Devamını Gör -
İstanbul’un En İyi Çorbacıları
Özellikle soğuk kış günlerinde ister sabahın ilk saatlerinde ister gecenin bir vakti sıklıkla tercih edilen şeylerden biri de mis gibi çorbalardır. Çorbalarla bazen şifa bulur bazen de keyif alırız. Ya da geçiştirmemiz gereken bir öğün varsa onu çorbayla hallederiz. Kısacası çorba içmeye bahanemiz oldukça fazladır. Çorba çeşidinin fazla olduğu bir kültüre sahip olmamız bizleri çorbaya …
Devamını Gör -
İstanbul Airport Terminal Rehberi
İstanbul Airport (İstanbul Havalimanı) hakkında Türk Hava Yolları’nın hazırlamış olduğu giden yolcu katı ve gelen yolcu katı için terminal rehberini sizlerle paylaşıyoruz. İstanbul Havalimanı’na seyahat edecekler bu rehbere göz atarak İstanbul Havalimanı hakkında ön bilgiye sahip olabilirler ve rahat bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca İstanbul Havalimanı hakkında detaylı bilgi öğrenmek istiyorsanız buradan sizler için hazırladığımız …
Devamını Gör
Sabiha Gökçen Havalimanı Hakkında Bilgi
ülkemizin en kalabalık ve en gelişmiş kenti olan ve ekonomik başkenti olarak gösterilen İstanbul, Marmara Bölgesi'nde yer alır. İki kıta üzerinde de toprakları olan ve Marmara Boğazı ile ikiye ayrılan şehir, tarih boyunca Dünya'nın başkenti olarak kabul görmüştür.
Tarih öncesi devirlere kadar uzanan mazisi ile onlarca farklı medeniyete başkentlik yapmış bu kentin her köşesi bu medeniyetlerden izler taşımaktadır. Yakın tarihte Roma İmparatorluğu, Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans) ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetinde kalmıştır.
1453 yılında Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi ile Osmanlı topraklarına katılmış ve o günden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar başkent olarak kalmıştır.
Günümüzdeki modern İstanbul, oldukça farklı kültürlere ev sahipliği yapmaktadır. Yıl boyunca milyonlarca turistin akınına uğramaktadır.
15 milyonu aşkın nüfusun bir arada yaşadığı bir kent olarak ulaşım imkanları da oldukça fazladır. Boğazı birbirine bağlayan Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinin yanı sıra Yavuz Sultan Selim köprüsü de iki yakayı 3. kez birbirine bağlamıştır. Ayrıca Marmaray Tüp Geçidi ve Avrasya Tüneli sayesinde bağlantılar artırılmış ve raylı sistem kullanarak diğer yakaya geçmek mümkün olmuştur.
2001 yılında İstanbul'un Pendik ilçesi sınırları içerisinde hizmete açılmış olan Sabiha Gökçen Havaalanı ismini dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve aynı zamanda da Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almaktadır. İstanbul Havaalanı'ndan sonra ülkenin en işlek ikinci havaalanı olma özelliğine sahip olan Sabiha Gökçen Havaalanı bu anlamda uluslararası yolcu ve kargo taşımacılığı konusunda oldukça önemli bir yere sahip olan bir havaalanı olma özelliği göstermektedir.
Yıl içerisinde göstermiş olduğu faaliyetler ile milyonlar insan ve kargonun ulaşmasına olanak tanıyan havaalanı oldukça modern şartlara sahip olan ve bu modern şartlar ile hizmet sunmakta olan bir havaalanı olma özelliğine sahiptir. Birçok firma tarafından düzenlenen seferler ile iç hat ve dış hatlar hizmeti sunmakta olan Sabiha Gökçen Havaalanı sivil kategoride değerlendirilmekte olan bir havaalanı olup sahip olduğu pist ile Türkiye'de Airbus A380'in iniş yapabileceği tek pist olma özelliğine sahiptir. Oldukça geniş bir uçuş ağına sahip olan Sabiha Gökçen Havaalanı 2015 yılında toplamda 28.108.738 yolcuya hizmet vermiştir.
Geniş bir alan üzerine kurulmuş olan Sabiha Gökçen Havalimanı içerisinde 4 katlı bir otopark, 128 odalı bir havalimanı oteli, VIP binası, 400 metrekare alan üzerine kurulmuş bir konferans salonu, 5000 metrekare alan üzerine kurulmuş olan kafeterya ve restoran bölümü, 4500 metrekare alan üzerine kurulmuş bir de duty-free mağazası yer almaktadır.
İstanbul'un çeşitli semtlerine farklı uzaklıklarda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım için pek çok seçenek bulunmaktadır. Anadolu yakasında yer alan semtlerin çoğundan havalimanına toplu taşıma araçları ile ulaşılabilmektedir.
İstanbul içerisinde oldukça yoğun olarak kullanılan taksiler sayesinde, şehrin görece içerisinde kalmış olan havalimanından istediğiniz bölgeye ulaşabilmeniz mümkündür.
Bir çok semtten havalimanına uçuş saatleri ile senkronize bir şekilde havalimanı servisleri sefer düzenlemektedir. Bu servisler de havalimanından ulaşımınız için kullanabileceğiniz alternatifler arasında bulunmaktadır.
İstanbul gibi büyük bir metropolde ulaşımınızı rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız havalimanı bünyesinde hizmet veren firmalardan bir araç kiralamak sizin için oldukça faydalı olabilir.
15 milyonu aşkın nüfusu ile dünyanın en kalabalık kentlerinden birisi olan İstanbul gibi büyük bir metropolde şehir içi ulaşım için kullanılabilecek fazla sayıda alternatif bulunmaktadır. Bunlar arasında ise sağladığı hızlı, konforlu ve uygun fiyatlı ulaşım ile metro en çok tercih edilendir.