Çınar Otobüs Bileti

Çınar Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

çınar, Diyarbakır'ın ilçelerinden biridir. çınar ilçesinin il merkezine uzaklığı 35 km'dir. çınar ilçesi Cumhuriyet kurulduğu yıllarda Diyarbakır'a bağlı küçük ve nezih bir köy iken 1937 yılında 3223 sayılı kanunu gereğince ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçenin ilk ismi Melkis'tir ve ilçenin merkezi Hanakpınar yakınlarına taşınmıştır.

1937 yılında önce Akpınar daha sonra da Hanakpınar isimleri ile bilinmekteydi. çınar ilçesi Diyarbakır'ın Güneyinde Diyarbakır-Mardin arasında yer almaktadır. Geniş arazilere sahip olan ilçede tarım ve hayvancılık, ekonomisinin en önemli unsurlarıdır. çınar ilçesi 6 mahalleden ve 92 köyden oluşmaktadır.

çınar Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

çınar ilçesine ulaşım Diyarbakır il merkezinden sağlanmaktadır. Bu yüzden Diyarbakır il merkezine otobüs bileti almanız gerekecektir. İl merkezinden kalkan dolmuşlar ile çınar ilçesine kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Ulaşımı olukça kolay bir ilçedir.

Çınar'ı Ziyaret Etmek İçin 5 sebep

  • İlçenin tarihi çok eskilere dayanmaktadır.
  • İlçede farklı uygarlıklara ait tarihi kalıntı ve izler bulunmaktadır.
  • çınar ilçesinin tarihçesi bağlı olduğu ilin tarihçesine paralel bir durumdadır.
  • Birden çok uygarlığın egemenliği altında kalmıştır.
  • Gezip görülecek tarihi mekanlar bakımından oldukça zengindir.

çınar Gezilecek Yerler

çınar ilçesinin tarihi milattan önceki yıllara dayanmaktadır. İlçede birçok uygarlığa ait tarihi izlere rastlanmıştır. Ayrıca ilçe merkezi ve köylerinde tarihe ait tarihi yapı ve eserler bulmanız mümkünüdür. Aşağı Konak köyünün sınırlarından bulunan Süleyman Ağa Mağarası ve Tahtını ziyaret ederdeki çınar ilçesi gezinize başlayabilirsiniz. Bu tarihi yerde büyük kayalıklar bulunmaktadır. Bu kayalıklar oyularak oda şeklinde yapılmıştır. Adı ise tarihte yaşayan Süleyman adında birinden aldığı rivayet edilmektedir.

Buradan sonra rotanızı ilçenin 13 km uzağında bulunan Zerzevat kalesine çevirebilirsiniz. 70 metre yüksekliğinde bulunan bu kale ipek yolu üzerinde bulunması ile tarihi olarak önemli bir unsur haline gelmiştir. Bunların dışında, Şikeftan Mağaraları, Aktepe minaresi, Jühnehamke mağarası, gibi mağaraları gezebilirsiniz.Bilet alarak bu tarihi noktaları tek tek gezebilirsiniz.

çınar'da Ne Yenir? Neleri Meşhur?

Tarihi değerleri ve güzellikleri ile dolu çınar ilçesinde ilçenin en seçkin yemelerinin yiyebileceğiniz pek çok restoran ve lokantalar bulunmaktadır. çınar ilçesinde içli köfte, ayva kebabı, Cartlak kebabı, salçalı mumbar dolması, patatesli içli köfte, bostana gibi yöresel lezzetleri meşhurdur.

Çınar Otogarları

Çınar Otogarı
bus
ba-favicon-white